Tips om een toiletverstopping te verhelpen

Toilet
Nieuws

Heeft u last van een toiletverstopping? Dat is natuurlijk erg vervelend, maar vaak kun je er zelf nog wel het een en ander aan doen om te proberen het euvel te verhelpen. Wij geven u een aantal tips waar u aan kunt denken wanneer uw toilet verstopt is!

Probeer de verstopping te grijpen

Heb je per ongeluk een washand, wc-rol of stuk speelgoed doorgespoeld? Trek een rubberen handschoen aan (of doe het zonder) en probeer of je de verstopping te pakken kunt krijgen. Vaak is het handig dit zo snel mogelijk te doen en niet eerst allerlei ontstoppers te proberen, je duwt de verstopping daar soms juist enkel mee verder. In plaats van de verstopping op te lossen maak je het dan juist erger, en dat wil je voorkomen.

Probeer baksoda en azijn

Baksoda (ook wel bekend als zuiveringszout) en azijn geven een chemische reactie waardoor de verstopping soms wordt opgelost of dusdanig wordt aangetast dat het alsnog doorgespoeld kan worden. Om deze methode te proberen heb je zuiveringszout of baksoda nodig. Als dit niet bij je lokale supermarkt verkrijgbaar is, zou je een bouwmarkt, natuurwinkel of toko kunnen proberen. Daarnaast heb je een fles azijn nodig, wat je wellicht thuis al hebt of anders bij elke supermarkt wel verkrijgbaar is. Je giet allereerst het pak soda of zuiveringszout in het toilet. Daarna giet je niet te snel de fles azijn leeg. De twee stoffen reageren sterk met elkaar, waardoor het flink zal schuimen. Geef het even de tijd om te reageren, en kiep vervolgens een emmer heet (niet kokend, daarmee tast je de wc pot aan) water in de pot. Laat het vervolgens enkele uren inwerken en probeer de wc opnieuw door te spoelen.

Probeer een ontstoppingsmiddel

In de supermarkten zijn tal van ontstoppingsmiddelen te koop die in sommige gevallen de verstopping kunnen verhelpen. Houd er echter wel rekening mee dat dit heel agressieve stoffen zijn die schadelijk zijn voor het milieu en voor mensen, waardoor je dit beter slechts als uiterste redmiddel kunt gebruiken.

Schakel de expert in

Wanneer het met deze tips niet lukt om uw toiletverstopping op te lossen kunt u overwegen om de hulp van een expert in te schakelen. Wij helpen u graag en zorgen dat uw toilet in no-time weer functioneert.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button