Hemelwaterafvoer verstopt?

Is uw hemelwaterafvoer verstopt? Dat is erg vervelend voor u. Meestal wordt een verstopt hemelwaterafvoer veroorzaakt door achterstallig onderhoud. Vooral in de herfst is het belangrijk om afvoeren en regenpijpen op tijd schoon te maken. Als u de hemelwaterafvoer wilt ontstoppen, dan hebben we een aantal praktische tips voor u. Wel raden wij aan om dit klusje niet zelf uit te voeren. Dit omdat u op een hoogte moet werken, dit kan best gevaarlijk zijn als u niet goed weet hoe u dit veilig moet doen.

Hebt u er last van dat uw hemelwaterafvoer verstopt is en schakelt u liever een expert in? Dan bent u bij Loodgieter Almere op het juiste adres, onze loodgieters zijn namelijk experts op het gebied van ontstoppen, reinigen, inspecteren en plaatsen van riolering en afvoer.

Waarom is uw hemelwaterafvoer verstopt?

De voornaamste reden waarom dit gebeurt is doordat er vuil in de afvoer terechtkomt. Vooral het weer heeft hier een grote invloed op. Met name door wind en regen komt er vaak bladeren, takjes, grind, steen en zand in de hemelwaterafvoer terecht. Maar ook vogelpoep of vogelnestjes kunnen een verstopping veroorzaken.

Op het moment dat het vuil zich ophoopt en het water hierdoor niet meer kan wegstromen. Als gevolg hiervan kan het water overstromen en op de buitenmuren terecht komen. Het gevolg hiervan kan zijn dat er vochtproblemen in uw woning optreden, waardoor er schimmel en houtrot kan ontstaan.

Hoe voorkomt uw dat uw hemelwaterafvoer verstopt raakt?

hemelwaterafvoer verstoptDe makkelijkste manier om te voorkomen dat uw hemelwaterafvoer verstopt raakt is door een paar keer per jaar de hemelwaterafvoer leeg te scheppen. Met name in de herfst als er veel bladeren op het dak in de hemelwaterafvoer vallen is het verstandig om dit regelmatig te doen. Een andere manier om te voorkomen dat dit verstopt raakt is door af en toe een inspectie van de afvoer te laten uitvoeren.

Snel uw hemelwaterafvoer laten ontstoppen?

Zoals eerder vermeld, is de hemelwaterafvoer ontstoppen geen ongevaarlijke klus. Als u liever niet zelf de ladder opklimt of als u liever wilt dat het in een keer goed en grondig gebeurt, dan kunt u te allen tijde de hulp van Loodgieter uit Almere inschakelen. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze snel en vakkundig uw afvoer ontstoppen of reinigen. Ook als u graag advies wilt over uw hemelwaterafvoer plaatsen of het kopen hiervan, dan kunt u goed terecht bij onze loodgieters. Ze staan u graag te woord en komen altijd met een kundig en eerlijk advies.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Heeft u een loodgieter nodig in Almere? Wij staan voor u klaar! Schakel ons in voor alle klussen omtrent lekkages, verstoppingen en leidingwerk. Wij lossen ieder probleem voor u op, ook ’s nachts bij spoed.

Menu
Call Now Button