Wc verstopt in Almere

Is uw toilet of wc verstopt? Wordt uw wc niet doorgespoeld? Stijgt het water weer na het spoelen? Erg hinderlijk. U wilt natuurlijk zo snel mogelijk van dit vervelende probleem af. Hieronder leest u meer over de mogelijke oorzaken van een verstopt wc en hoe u de wc ontstopt.

Oorzaken wc verstopt

Zodra u wc verstopt is, kan het water niet worden doorgespoeld. Het water komt dan na het doorspoelen weer omhoog. Is uw wc verstopt? Dan kan dit de volgende oorzaken hebben:

  • De verstopping kan te wijten zijn aan toiletpapier, vet, olie, haar, maar het kan ook een tandenborstel of andere gespoelde accessoires zijn.
  • Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mobiele telefoons per ongeluk in het toilet vallen en worden weggespoeld. Deze zitten nog vast in de leiding, waardoor verstoppingen kunnen ontstaan.
  • Het kan zijn dat de leidingen zijn verouderd, hierdoor kunne ze barsten of lekken. Wanneer vuil zich aan de buis hecht, wordt het vocht afgevoerd. Hierdoor kan de leiding doorzakken.
  • De diameter van de leidingen kan (te) klein zijn, waardoor ze snel verstopt raken.

Manieren om uw wc te ontstoppen

Als de verstopping niet diep in het toilet zit, kunt u deze zelf verwijderen met rubberen handschoenen. U kunt ook afwasmiddel en heet water, zuiveringszout/azijn of een ontstopper gebruiken om het toilet schoon te maken.

  • wc verstoptGebruik wasmiddel en heet water om te ontstoppen. Soms kan het helpen om een ​​beetje afwasmiddel in de toilethals te gieten. Giet vervolgens heet water vanaf een hoogte in het toilet. Door water vanaf een hoogte te gieten, komt er extra druk op het water. Door gebruik te maken van afwasmiddel wordt het vet opgelost, waardoor de verstopping makkelijk weggewassen wordt. Even laten intrekken en daarna afspoelen.
  • Zuiveringszout en azijn als ontstopper. Giet een doos sodawater in het toilet en giet vervolgens een fles azijn in de pot. Het toilet gaat vervolgens flink bubbelen en schuimen. Laat de substantie een paar minuten intrekken. Giet vervolgens een emmer heet water in het toilet. Het is het beste om het een nacht te laten inwerken. Probeer ’s ochtends het toilet door te spoelen.
  • Gebruik een ontstopper. Voor gebruik kunt u de zuiger het beste met heet water afspoelen. Dit maakt het rubber zacht en heeft betere afdichtingseigenschappen. Plaats de zuiger in het water in de toilethals en druk deze langzaam en stevig naar beneden. Doe dit niet te hard, anders duw je het blok dieper en strakker. Trek vervolgens de zuiger naar u toe. Blijf deze handeling herhalen totdat de verstopping is weggespoeld.

Wc verstopt? Hulp nodig?

Wat als het toilet niet werkt volgens bovenstaande tips en het toilet toch verstopt is? Dan wordt het tijd om de Loodgieter Almere te bellen! Met geavanceerde apparatuur kunnen ze elk toilet ontstoppen. Meestal is het probleem binnen een half uur verholpen.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Heeft u een loodgieter nodig in Almere? Wij staan voor u klaar! Schakel ons in voor alle klussen omtrent lekkages, verstoppingen en leidingwerk. Wij lossen ieder probleem voor u op, ook ’s nachts bij spoed.

Menu
Call Now Button