Is uw doucheput verstopt?

Voor veel mensen is de douche waar de dag begint of eindigt. Heerlijk even relaxen na een dag werken of juist een boost in de ochtend geven met een koude douche. Ongeacht wat u het fijnste vindt, tot uw enkels in het water staan terwijl het in de badkamer stinkt is verre van aangenaam. Maar waarom raakt uw doucheput verstopt? En wat kunt u doen om het op te lossen? We geven u enkele tips en trucs.

Doucheput verstopt? Hier 5 tips om zelf uw doucheputje te ontstoppen

U kunt uw doucheputje zelf ontstoppen, al hebt u wel een paar hulpmiddelen nodig. Houd dus een stapel oude handdoeken, rubberhandschoenen, zuiveringszout, azijn en een liter kokend water bij de hand. Met deze huis-en-keukenmiddeltjes komt u een heel eind:

  1. Ontstop uw doucheput met een plopper
  2. Ontstop uw doucheput met azijn en zuiveringszout
  3. Doucheput ontstoppen met soda en heet water
  4. Doucheafvoer ontstoppen met een trekveer
  5. Doucheput ontstoppen met een hogedrukreiniger

Hoe voorkomt dat uw doucheput verstopt raakt?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hetzelfde geldt voor verstopte doucheafvoeren. Met een paar simpele ingrepen hebt u nooit meer last van een verstopte douche en blijft het water altijd goed stromen:

  • Plaats een filter in de doucheafvoer. Zo komt er niets in uw doucheput wat daar niet thuishoort. Daarnaast kan het de meeste haren opvangen,
  • Vergeet bij het schoonmaken van de badkamer niet de doucheput schoon te maken. Zelfs als u een zeef gebruikt, zal er nog wat haar uitlekken. Reinig daarom de doucheafvoer met toiletpapier om zeepresten en eventuele haren te verwijderen.
  • Spoel de doucheput preventief uit met zuiveringszout, azijn en/of kokend water. Zo is uw doucheput vrij van vet-, kalk- en zeepresten en is er geen kans op verstopping.

Is uw doucheput verstopt, schakel een loodgieter in

Zelf de doucheafvoer ontstoppen klinkt eenvoudig, maar kan gevaarlijk zijn. De afvoerpijp van de afvoer van uw douche is namelijk gemaakt van hard plastic en kan breken. Als u te enthousiast een trekveer of een hogedrukreiniger gebruikt, kan het een lekkage in het doucheputje, de afvoer of sifon veroorzaken. Wees dus altijd heel voorzichtig.

Bent u niet zo handig of wilt u er zeker van zijn dat de klus deskundig en snel gebeurt? Schakel dan loodgieter Almere is, IGB is namelijk uw vakman op het gebied van loodgieterswerk. De loodgieters zijn betrouwbaar, deskundig en u kunt ook bij hen terecht voor spoedgevallen. Ze zijn vrijwel direct ter plaatse.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Heeft u een loodgieter nodig in Almere? Wij staan voor u klaar! Schakel ons in voor alle klussen omtrent lekkages, verstoppingen en leidingwerk. Wij lossen ieder probleem voor u op, ook ’s nachts bij spoed.

Menu
Call Now Button