Gootsteen verstopt in Almere

Is uw gootsteen verstopt? Dit is een veelvoorkomend probleem. Vaak ligt de oorzaak hiervan bij het onjuist gebruik van de gootsteen. In de meeste gevallen is een gootsteen verstopt geraakt doordat er per abuis dingen door de gootsteen heen worden gespoeld die eigenlijk veel te groot zijn voor de leidingen. Hierdoor kan een verstopping ontstaan. Het water zal steeds trager stromen en uiteindelijk niet meer weglopen. Er zijn een aantal huis-, tuin- en keukenproducten die u kunnen helpen de gootsteen te ontstoppen. Mocht dit niet baten, dan kunt u altijd terecht bij de loodgieter Almere. IGB is wat dat betreft uw vakman op het gebied van alle loodgieterswerkzaamheden.

Gootsteen verstopt, de mogelijke oorzaken

In de meeste gevallen is het restafval de oorzaak waarom uw gootsteen verstopt is. Een verstopte gootsteen ontstaat meestal niet binnen een dag of twee. De verstopping wordt meestal veroorzaakt doordat het restafval gedurende een langere tijd op de bodem van de afvoer blijft liggen. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de ophoping groter en ontstaat er uiteindelijk een verstopping. Er zijn verschillende vormen van restafval, denk bijvoorbeeld aan etensresten na het afspoelen van borden en bestek of zeepresten die in de afvoer terechtkomen.

Een gootsteen ontstoppen kunt u op deze manieren doen

U kunt de gootsteen op deze manieren ontstoppen:

  • Het eerste dat u moet controleren, is natuurlijk de zwanenhals. Deze bevindt zich meestal in de gootsteenkast en kan eenvoudig worden losgeschroefd. Dit is een plek waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen.
  • Daarnaast zijn er veel verschillende soorten vloeibare ontstoppingsmiddelen die het proberen waard zijn. De meest bekende is zuiveringszout met azijn. Er zijn ook twee soorten fysieke plunjers. Naast de bekende ontstopper (handvat met een rode “plopper“) bestaat er hedendaags ook een dunne ontstoppingsveer.

Voorkom dat uw gootsteen verstopt raakt

gootsteen verstoptU kunt gemakkelijk voorkomen dat uw gootsteen verstopt raakt. Plaats altijd een filter in de gootsteen. Zo’n filter koopt u  bij bijna elke hobby- en bouwwinkel voor twee tot drie euro. Bij het afwassen kan het filter de meeste etensresten uit de afvoer houden. Ook wordt een grote hoeveelheid zeepresten opgevangen.

Bovendien wordt sterk aangeraden om de afvoer eens in de paar jaar preventief door te spoelen. Het doorspoelen van de afvoer gebeurt door middel van hogedrukinjectie van water. Hierdoor kan het restafval worden geloosd op de centrale riolering. Onze loodgieter helpt u graag verder.

Hulp nodig met uw gootsteen ontstoppen?

Mocht bovenstaande allemaal niet baten, is uw gootsteen nog steeds verstopt? Dan is het tijd om loodgieter Almere te contacteren! Onze loodgieters hebben uw gootsteen in een mum van tijd ontstopt.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Heeft u een loodgieter nodig in Almere? Wij staan voor u klaar! Schakel ons in voor alle klussen omtrent lekkages, verstoppingen en leidingwerk. Wij lossen ieder probleem voor u op, ook ’s nachts bij spoed.

Spoedservice logo
Menu
Call Now Button