Hoe kan ik mijn vaatwasser aansluiten op de afvoer? (Stappenplan)

Afvoer vaatwasser afsluiten
Nieuws

Is uw huidige vaatwasser gesneuveld en heeft u een nieuwe aangeschaft? Of had u er nog geen en heeft u er nu eentje gekocht? Dan wilt u hier uiteraard zo snel mogelijk gebruik van kunnen maken. Hiervoor moet het apparaat allereerst aangesloten worden op de watertoevoer. Dit is alleen niet voldoende om uw vaatwasser te kunnen gebruiken. Nee, want u moet uw vaatwasser ook aansluiten op de afvoer. Weet u niet hoe u dit doet? Dan bent u hier aan het juiste adres. Wij vertellen u in deze tekst namelijk alles wat u moet weten over een vaatwasser aansluiten.

Voorbereiding

Er zijn genoeg mensen die vol enthousiasme beginnen met een vaatwasser aansluiten. Helaas gebeurt het regelmatig dat zij ontdekken dat er bepaalde zaken ontbreken. Gaat u zelf uw vaatwasser aansluiten? Controleer dan altijd eerst even of alle voorzieningen aanwezig zijn.Afvoer vaatwasser aansluiten

Allereerst moet er een wasmachinekraan in de buurt van uw vaatwasser zitten. Deze kraan zorgt ervoor dat er water aangevoerd wordt om de vaat schoon te maken. Een kraan alleen is overigens niet voldoende. Nee, want u moet uw vaatwasser ook aansluiten op de afvoer. U kunt het apparaat aansluiten op de sifon van uw gootsteen of op een losse afvoerbuis. Voor welke van de twee opties u ook kiest, u moet altijd een afvoerslang hebben. Begin niet met het aansluiten van uw vaatwasser voordat u over alle benodigdheden beschikt.

Stappenplan aansluiten sifon

Hierboven haalden we al kort aan dat u afvalwater van uw vaatwasser op twee manieren af kunt voeren. Allereerst kunt u de afvoer van de vaatwasser aansluiten op de sifon van uw gootsteen. Wilt u dit doen? Wij lichten hieronder stap voor stap toe hoe u hierbij te werk gaat.

Stap 1: Inspecteer de sifon van uw gootsteen
Begin niet met het aansluiten van een vaatwasser op de sifon van uw gootsteen zonder dat u checkt of dit mogelijk is. Is deze aansluiting aanwezig? Ga dan door naar stap 2. Ontbreekt de aansluiting? Ga dan door naar het kopje ‘Stappenplan aansluiten op afvoer’.

Stap 2: Maak de aansluiting gereed
Voordat u uw vaatwasser aansluit op de sifon van uw gootsteen, dient u deze gereed te maken. Er kan namelijk nog een rubberen stop in de afvoer zitten. Wanneer u het water via uw sifon af wilt voeren, moet u deze eerst verwijderen.

Stap 3: Bevestig de slangen
Heeft u de stop verwijderd? Sluit dan de slang aan. Schuif hiervoor eerst de slangklem om het uiteinde van de afvoerslang. Plaats de afvoer vervolgens over de aansluiting op de sifon. Vergeet niet om de slang goed vast te draaien.

Stap 4: Check of er geen lekkage is
Nadat u de vaatwasser heeft aangesloten op uw sifon, raden wij u aan de vaatwasser te laten draaien. Kijk na het afronden van het programma of er geen water heeft gelekt uit de aansluiting op de sifon. Is dit niet het geval? Dan heeft u uw vaatwasser succesvol aangesloten op de afvoer.

Stappenplan aansluiten op afvoer

Niet iedere sifon is voorzien van een aansluiting voor de afvoer van een vaatwasser. Ontbreekt deze aansluiting bij u ook? Dan moet u de afvoer van uw vaatwasser aansluiten op een afvoerbuis. Hoe dit in zijn werk gaat? Dat leggen wij u hier stap voor stap uit.

Stap 1: Sluit de slang aan op de vaatwasser
Voordat u uw vaatwasser aan kunt sluiten op de afvoer, moet er eerst een afvoerslang aan het apparaat bevestigd worden. Soms zit deze er al aan, maar het kan ook zijn dat u deze zelf moet bevestigen.

Stap 2: Steek de slang in de afvoer
Als de afvoerslang op de vaatwasser is aangesloten, steekt u deze in de afvoerbuis. Let er hierbij goed op dat de slang niet verder dan 15 centimeter in de buis zit. Als de slang er te ver in zit, kan uw vaatwasser het water namelijk niet (goed) afpompen.

Stap 3: Vergeet de slanggeleider niet
Gaat u uw vaatwasser aansluiten op een afvoerbuis? Hang de slang dan nooit los in de buis. In dat geval zakt deze er mogelijk vanzelf dieper in. Dit voorkomt u met een slanggeleider. Hiermee klikt u de slang vast aan de afvoerbuis. Wij adviseren u om de slanggeleider voor de zekerheid ook vast te zetten op de muur. Zodoende voorkomt u dat de slang alsnog verder in de afvoerbuis zakt.

Stap 4: Controleer op lekkage
Heeft u de slang ingebracht in de afvoerbuis en deze met de slanggeleider vastgezet? Controleer dan of het water op de juiste manier wordt afgevoerd. Laat de vaatwasser een programma draaien en kijk of er geen water uit de afvoer stroomt.

Laat uw vaatwasser aansluiten door een professional

Met één van de twee stappenplannen hierboven kunt u zelf uw vaatwasser aansluiten. Helaas slaagt niet iedereen erin om dit zelf voor elkaar te krijgen. Komt u er ook niet uit? Doe dan een beroep op onze loodgieter in Almere. Voor onze professionals is een vaatwasser aansluiten een fluitje van een cent. Hierdoor kunt u uw vaatwasser binnen de kortste keren probleemloos gebruiken.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button