Hoe kan ik een radiator vervangen? (Stappenplan)

Radiator verangen
Nieuws
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kg9eovbv’ custom_class=” admin_preview_bg=”]

Hoe kan je een radiator vervangen? (Stappenplan)

Het kan zijn dat uw radiatoren oud zijn en niet meer goed werken. Het is dan waarschijnlijk tijd om ze te vervangen. Maar het kan ook zijn dat u ze niet bij het interieur vindt passen, ze niet op een praktische plaats hangen of dat u er een met meer capaciteit wilt. In deze gevallen kunt u gemakkelijk een radiator vervangen. Het klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dit kunt u ook zelf doen.

Wanneer moet een radiator vervangen worden?

Zoals hierboven genoemd zijn er meerdere redenen om een radiator te vervangen. Er zijn echter een aantal gevallen waarbij het moét worden vervangen. Wanneer de radiator versleten, beschadigd of helemaal stuk is. Ook wordt er aanbevolen radiatoren ouder dan 20 jaar te vervangen bij bijvoorbeeld een verbouwding of renovatie. Daarnaast als het niet voldoet aan de hoeveelheid warmteafgifte waar u op wacht, dan kunt een nieuwe radiator plaatsen met een hoger vermogen.

Welke nieuwe radiator?Radiator vervangen

Er zijn tegenwoordig een heel hoop radiatoren op de markt. Grote, kleine, hoog of laag vermogen, luxe ontwerp of simpel, noem het maar op. U kunt uit van alles kiezen. Om de juiste keuze te maken raden wij van de loodgieters van Almere aan om eerst te kijken naar het vermogen wat u nodig heeft voor de ruimte en op welke plek de radiator komt te hangen.

In elke ruimte heeft u een ander vermogen nodig en op sommige plekken is er niet veel ruimte. In een badkamer wilt u namelijk dat de temperatuur hoger ligt dan bijvoorbeeld in de keuken. Maar in de badkamer heeft u misschien niet zo veel plek voor een grotere radiator. Dit is een geen probleem er zijn namelijk ook kleine radiatoren met een groot vermogen doordat ze meerdere panelen hebben. In tegenstelling tot dit is het soms juist nodig om een hele grote ruimte te verwarmen en dit is best wel moeilijk. Om genoeg warmte af te geven voor de hele ruimte is het nodig om een grote radiator te hebben met meerdere panelen.

Ook raden wij in dat geval aan om meerdere radiatoren in de ruimte aan te brengen om zo een gelijke temperatuur in de gehele ruimte te creëren. Als u naar de praktijk van het aanleggen van een radiator hebt gekeken, dan kunt u kijken naar verschillende ontwerpen die bij het interieur en uw stijl passen. Zo kunt u de perfecte radiator voor elke ruimte uitkiezen.

Stappenplan om radiator aan te sluiten

Nu u weet met welke radiator u de oude radiator wilt vervangen, kunt u aan de slag met uw radiator vervangen. De loodgieters van Almere hebben een stappenplan opgesteld zo dat het gemakkelijk zelf kunt doen:
[/av_textblock] [av_toggle_container initial=’1′ mode=’toggle’ sort=” styling=’av-elegant-toggle’ colors=” font_color=” background_color=” border_color=” hover_colors=” hover_background_color=” hover_font_color=” colors_current=” font_color_current=” background_current=” background_color_current=” background_gradient_current_color1=” background_gradient_current_color2=” background_gradient_current_direction=’vertical’ av_uid=’av-kg9el18m’ custom_class=”] [av_toggle title=’1. Draai de radiator die u wilt vervangen open’ tags=” av_uid=’av-4e9ib’] Haal de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact. Draai van alle radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen open, ook als die niet worden vervangen.
[/av_toggle] [av_toggle title=’2. Laat al het water uit de radiator weglopen’ tags=” av_uid=’av-10vswj’] Dit kunt u doen met behulp van een slang die u aansluit op het aftappunt. Laat het water weglopen totdat de radiator leeg is. Dit kunt u controleren door de afvoerkoppeling van de radiator open te draaien.
[/av_toggle] [av_toggle title=’3. Maak de radiator los’ tags=” av_uid=’av-z0zt7′] Maak de radiator los uit de ophangbeugels en haal de oude radiator weg.
[/av_toggle] [av_toggle title=’4. Bekijk of er iets moet worden aangepast’ tags=” av_uid=’av-pagzf’] Verleg leidingen en zaag ze op maat indien nodig. Breng nieuwe ophangbeugels aan en bekijk goed waar ze moeten komen te hangen. Doe dit net niet waterpas, de kant van de ontluchtingsnippel moet enkele millimeters hoger hangen.
[/av_toggle] [av_toggle title=’5. Teflontape’ tags=” av_uid=’av-kbfrn’] Wikkel nieuw teflontape enkele slagen om de schroefdraad van de puntstukken. Schroef de nieuwe radiatorkraan en de puntstukken aan de radiator.
[/av_toggle] [av_toggle title=’6. Koppel de leidingen aan de radiator’ tags=” av_uid=’av-ev0s3′] Koppel de aanvoerleiding aan de radiatorkraan en de afvoerende leiding aan het voetventiel. Doe dit met een knelpuntstuk.
[/av_toggle] [av_toggle title=’7. Vul de CV-ketel opnieuw met water’ tags=” av_uid=’av-8vp8j’] Steek de steker van de CV-ketel in het stopcontact en vul hem weer met water. Ontlucht hierbij het systeem tussendoor.
[/av_toggle] [/av_toggle_container] [av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-kg9elmma’ custom_class=” admin_preview_bg=”] Met al deze informatie moet het goed lukken om een nieuwe radiator te vinden  en die zelf te installeren. Als u het iets duidelijker wil met plaatjes kunt u dit filmpje bekijken. Mocht een radiator vervangen u niet lukken, dan kunt u de Loodgieter Almere inschakelen om u te helpen met een radiator vervangen.
[/av_textblock]

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button