Natbouw of droogbouw vloerverwarming

Nieuws

Vloerverwarmingen zijn er in verschillende soorten. Zo kan een vloer bijvoorbeeld verwarmd worden met leidingen waardoor warm water loopt, maar het is ook mogelijk om een vloer met elektriciteit te verwarmen. Daarbij zijn er nog verschillende manieren waarop de vloerverwarming geïnstalleerd kan worden. Hierbij kunnen we het beste onderscheid maken in natbouw en droogbouw vloerverwarming. In dit artikel kan je meer lezen wat het verschil is tussen deze twee systemen en manieren van installeren.

Natbouw systeem

Interieur,_natuurstenen_vloer_met_trap_in_de_kelder_-_Oenkerk_-_20414256_-_RCEEen natbouw systeem voor de vloerverwarming wordt in Nederland het meest gebruikt. Bij deze manier van installeren worden de verwarmingsbuizen in het cement van een vloer verwerkt. De vloer wordt in de meeste gevallen eerst opengebroken, waarna de verwarmingsbuizen worden aangelegd en vervolgens wordt hier cement overheen aangebracht. Nadat de vloer weer geëgaliseerd is kan van een altijd warme vloer genoten worden. Een nadeel van dit type installatie is dat wanneer er een lekkage aan de verwarmingsbuizen ontstaat de vloer opengebroken moet worden om dit te repareren.

Droogbouw systeem

Een alternatieve manier van installeren van verwarming in de vloer is met een droogbouw systeem. Hierbij worden de verwarmingsbuizen op de vloer geplaatst in plaats van erin. Met dit systeem is een goede isolatie van groot belang. Bij de montage wordt namelijk eerst een laag isolatiemateriaal aangebracht op de vloer. Hier worden vervolgens verwarmingsbuizen overheen geplaatst en daar overheen weer de vloerbedekking.

De hulp van een expert

Heeft u voor uzelf een keuze kunnen maken tussen natbouw of droogbouw? Of wilt u juist nog meer informatie over welke vorm het best bij u en uw woning past? Wij helpen u graag verder wanneer u contact met ons opneemt!

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button