Gasfornuis laten monteren

Nieuws

gasfornuisBent u net verhuisd en heeft u een nieuw gasfornuis aangeschaft? Dan is het wel zo prettig wanneer deze ook snel in gebruik kan worden genomen. Ga echter niet overhaast te werk bij het aansluiten van een gasfornuis. Het is van belang dat dit allemaal op de juiste manier aangesloten wordt. Indien dit niet gebeurt, bestaat namelijk de kans op gevaarlijke situaties. In het ergste geval kan het zelfs zo zijn dat er een explosie veroorzaakt wordt door een verkeerde aansluiting. Daarom kunt u het beste een gasfornuis laten monteren.

Montage

De aansluiting van een gasfornuis bestaat uit een rubberen slang. Deze loopt van de gaskraan naar het aansluitpunt aan de kookplaat. Deze slang mag maximaal tien jaar gebruikt worden. Wanneer u een woning heeft gekocht met een gasfornuis, is het dan ook aan te raden om de slang te controleren op eventuele scheurtjes. Daarnaast mag een gasslang in verband met de veiligheid niet langer dan één meter zijn. Wanneer de slang bij u een langere afstand dan één meter moet overbruggen, kunt u het beste een loodgieter inschakelen om de aansluiting te regelen. Deze kan u voorzien van de beste kwaliteit en bij de loodgieter kunt u er van verzekerd zijn dat de montage kwalitatief goed is.

Ingebouwd gasfornuis

De slang van een gasfornuis moet ten allen tijde toegankelijk zijn. Hierdoor kan een slang prima gebruikt worden voor het aansluiten van een vrijstaand gasfornuis. Zodra er sprake is van inbouwapparatuur of een kooktoestel dat niet verplaatsbaar is, moet er een loden pijp of een roestvrijstalen gasslang aangebracht worden. Deze hoeft nooit vervangen te worden. Voor meer tips kunt u contact opnemen met een loodgieter.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse

Lees ook eens:

Menu
Call Now Button