Wat moet je doen bij lekkage?

Wanneer je last hebt van lekkage, is het zaak zo snel mogelijk te reageren. Alleen zo kun je de schade zoveel mogelijk beperken, en voorkom je dat de muren zich bijvoorbeeld volzuigen met vocht, waardoor je nog weken of zelfs maanden last kunt hebben van de lekkage. Om zo snel mogelijk te kunnen handelen, zetten we enkele tips op een rijtje!

1. Spoor zo snel mogelijk het lek op

Zolang je het lek niet hebt gevonden, blijft het water maar door stromen. Het is daarom van belang dat je zo snel mogelijk het lek probeert te vinden. Dat kan soms lastig zijn, en daarom kan het raadzaam zijn om direct al een loodgieter in te schakelen. Als je dan inmiddels het lek al gevonden hebt, kan de loodgieter het lek direct al repareren, en als je nog geen lek gevonden hebt, kan de loodgieter je daarmee van dienst zijn.

2. Sluit de hoofdkraan af

Zoals gezegd is het belangrijk de lekkage zo snel mogelijk te stoppen, en daarom dus ook de
hoofdkraan zo snel als mogelijk af te sluiten. Op die manier stop je de toevoer van nieuw water, waardoor de lekkage snel zal verminderen. Let wel op dat hiermee de lekkage niet is verdwenen, het is dus nog steeds zaak direct een loodgieter in te schakelen als je denkt het lek niet zelf te kunnen vinden of op te kunnen lossen. Een loodgieter heeft hier doorgaans al jaren ervaring in, en kan dat dus als de best.