Verstoppingen in riolering Almere snel ontstopt

Een verstopping van de riolering is enorm vervelend. Stankoverlast en een rioollucht in huis verwijzen u al snel naar de veroorzaker van dit probleem. Een verstopping kan in oude leidingen voorkomen, maar net zo goed in nieuwere exemplaren. In de afvoer van de keuken, het bad, de wasmachine, het fonteintje in het toilet of in het toilet zelf. In de keuken zijn etensresten of vetten vaak de boosdoener, in de badkamer zeepresten en haren die aan elkaar plakken en in het toilet kunnen vochtige doekjes of maandverband uiteindelijk voor een blokkering van de rioolbuis zorgen. De loodgieter in Almere staat snel voor uw deur om de verstopping in de riolering op te lossen.

Verstoppingen kondigen zich vaak aan

Een verstopping ontstaat bijna nooit zomaar, maar gaat vaak geleidelijk. Door een borrelend geluid als het toilet wordt doorgetrokken of als de wastafel of het bad leegloopt krijgt u al een waarschuwing. Een aankondiging dat er iets verstopt zit. Onze deskundige loodgieters kunnen de leidingen en het riool tot aan de erfgrens of het hoofdriool schoonmaken met professionele apparatuur. Een riool kan ook verzakt zijn, waardoor dit niet meer precies aansluit op het hoofdriool. Ook kan het zijn dat oudere rioleringsbuizen gaan scheuren, waardoor opstoppingen ontstaan. Wij hebben als loodgietersbedrijf in Almere een jarenlange ervaring met al het voorkomende loodgieterswerk. Een verstopt riool maakt iedereen in Almere immers wel eens mee. Wij lossen in Almere de verstopping van uw riool snel op. Zorg dat u ons telefoonnummer altijd bij de hand heeft!

Wat kunt u zelf doen bij een verstopping?

Aangezien een verstopping zo’n vervelend probleem is, wilt u het zo snel mogelijk verhelpen. Sommige mensen doen direct een beroep op een loodgieter. Dit is natuurlijk goed, want zo weet u zeker dat uw verstopping binnen de kortste keren verleden tijd is. Het is echter niet altijd nodig een loodgieter in te schakelen voor het verhelpen van een verstopping. U kunt namelijk zelf ook het één en ander proberen om van de verstopping af te komen. Hieronder geven wij u een aantal tips om zelf een verstopping te verhelpen.

1. Gebruik een ontstopper

Net als nagenoeg alle andere Nederlanders heeft u ongetwijfeld ook een ontstopper in huis. Dit voorwerp is bedoeld voor het verhelpen van een verstopping. Plaats de zuignap in zijn geheel over de afvoer en beweeg de ontstopper vervolgens op en neer. Doe dit niet te krachtig, want hierdoor kan de verstopping verder de afvoer inschieten. Komt er rommel omhoog? Verwijder dit dan handmatig en gooi het in de prullenbak.

2. Giet ontstoppingsmiddel in de afvoer

Een ontstopper biedt niet altijd het gewenste resultaat. U kunt in dat geval nog ontstoppingsmiddel gebruiken. Dit kunt u in de winkel kopen, maar ook zelf maken met soda en azijn. Giet dit in de afvoer, laat het even inweken en spoel de afvoer vervolgens met heet water door. Door de reactie die ontstaat, is de kans aanwezig dat de verstopping verdwijnt uit uw afvoer.

3. Breng een ontstoppingsveer in

Boekt u zowel met een ontstopper als met ontstoppingsmiddel geen succes? Dan kunt u het nog proberen met een ontstoppingsveer. Deze is in nagenoeg iedere bouwmarkt wel te koop. In het gebruik van een ontstoppingsveer schuilt wel een gevaar. U kunt de afvoer er namelijk mee beschadigen. Daarom is het zaak de veer altijd bijzonder secuur in te brengen. Dit doet u door een roterende beweging te maken. De veer gaat zo met de afvoerbuis mee. Trek de ontstoppingsveer ook niet te hard terug, want dit kan tevens schade veroorzaken. Heeft ook dit geen effect? Laat uw verstopping dan verhelpen door een loodgieter.

Waarom kiest u voor ons?

Betrouwbaar loodgietersbedrijf
Ook bij spoedgevallen
Gericht op service
Direct ter plaatse
24/7 bereikbaar

Neem contact op

Heeft u een loodgieter nodig in Almere? Wij staan voor u klaar! Schakel ons in voor alle klussen omtrent lekkages, verstoppingen en leidingwerk. Wij lossen ieder probleem voor u op, ook ’s nachts bij spoed.

Menu
Call Now Button