Advies over radiatoren aansluiten op leidingen

De loodgieter helpt mensen ook regelmatig met radiatoren aansluiten op leidingen. Een taak die heel simpel lijkt, maar waar toch makkelijk foutjes in kunnen slepen die vervelende gevolgen hebben. Zo zal een lekkage bij het aansluitpunt tussen de leiding en radiator niet alleen voor lekkend water op uw parketvloer zorgen, maar ook als gevolg hebben dat uw energierekening onnodig hoog oploopt. De lekkage gaat namelijk ten koste van de efficiëntie waarmee het verwarmingssysteem uw woning verwarmt. De extra energiekosten kunnen hierdoor al snel hoog oplopen. Deze en andere fouten kunt u voorkomen met het volgende advies van de loodgieter over radiatoren aansluiten op leidingen.

Rekeninghouden met luchtcirculatie

Een waardevol advies van de loodgieter is dat u rekening moet houden met de vereiste luchtcirculatie. Om een kamer in een woning zo efficiënt mogelijk te verwarmen moet lucht goed langs een hete radiator kunnen circuleren. Wanneer de loodgieter het heeft over rekeninghouden met luchtcirculatie bij radiatoren aansluiten, dan betekent dit voldoende ruimte tussen de vloer en de muur openhouden.

Nieuwe knelfittingen gebruiken

Het volgende advies is eigenlijk alleen maar van toepassing wanneer u een radiator die al in uw woning hangt, naar een andere plek wilt verplaatsen. Het is dan namelijk aan te raden om hiervoor nieuwe knelfittingen te gebruiken. De oude knelfittingen zijn vaak vies en versleten. Als u deze opnieuw gebruikt dan is de kans groot dat de aansluiting van de leidingen op de radiatoren gaat lekken.

Ontluchten na radiatoren aansluiten

Iets dat u zeker niet moet vergeten na het aansluiten van radiatoren is dat het noodzakelijk is dat u de radiatoren na afloop ontlucht. Het ontluchten doet u door de ontluchtingskraan bovenaan de radiator open te draaien. Hiermee laat u het lucht uit het verwarmingssysteem en zorgt u zodoende dat minder energie nodig is om uw woning te verwarmen naar de gewenste temperatuur.