WC verstopt: wat te doen?

Een verstopt toilet herkent u vaak aan de nare stank, die rond uw toilet zal hangen. Helaas blijkt het vaak erg lastig te zijn om een WC verstopping zelf te verhelpen. In dit artikel beschrijft onze loodgieter uit Almere, welke stappen u kunt zetten om de gevolgen van een toiletverstopping in huis beperkt te houden. Heeft u bijvoorbeeld al eens gedacht aan het gebruik van de traditionele plopper of ontstopper? Door met dit hulpmiddel druk te zetten op de afvoer onder het toilet, zal het restafval steeds losser komen te zetten. Het goed laten doorspoelen van de afvoer zorgt er vervolgens voor dat het afval naar de centrale riolering wordt gevoerd.

 

Ontstaan van een WC verstopping in huis

Vaak is een verstopte WC het gevolg van grote proppen toiletpapier, die vast zijn komen te zitten in de afvoer. Niet voor niets wordt in het buitenland soms gevraagd, om toiletpapier in een emmertje naast het toilet te deponeren. De afvoer is er in deze landen niet op gemaakt, om grote hopen toiletpapier af te kunnen voeren. Nederlandse afvoerleidingen zijn dat wel, al blijft het verstandig om het gebruik van toiletpapier te beperken tot het hoognodige. Zo voorkomt u dat uw toilet verstopt raakt. Als gevolg van de toiletverstopping zal het water steeds minder makkelijk wegspoelen. Daarbij ontstaat er, zoals reeds beschreven werd, een vervelende stank rond uw toilet.

 

Zelf een toiletverstopping oplossen met een trekveer

Een van de mogelijkheden die u heeft bij het oplossen van een toiletverstopping, is het gebruik van een trekveer. Een trekveer is een lange, flexibele veer, die u eenvoudig door de afvoer van uw toilet kunt duwen. Op deze manier komen de hopen toiletpapier aan de wanden van de afvoer los te zitten. Spoel de afvoer vervolgens goed door met emmers water, om er zeker van te zijn dat het restafval is afgevoerd.

 

Heeft dit niet voor een oplossing gezorgd? Schakel in dat geval onze spoedloodgieter in Almere in, om uw toilet te laten ontstoppen. Wij kunnen de verstopte afvoer onder een hoge druk voor u doorspuiten.