Wat zijn veel voorkomende lekkages?

Net als ongelukken in en rond de woning, heb je lekkages in alle vormen en maten. Zo zijn er lekkages die komen door achterstallig onderhoud, zijn er lekkages die ontstaan door pech (zoals bij een storm) of zijn er lekkages die door constructiefouten in het ontwerpen van de woning zijn ontstaan. Veel voorkomende lekkages zijn onder meer lekkages in de woning, aan leidingen en aan sanitair en lekkages die van buiten de woning (met name door neerslag) worden veroorzaakt. We brengen dit onderscheid aan om te bepalen wat veel voorkomende lekkages zijn.

Veel voorkomende lekkages in de woning
Een veel voorkomende lekkage in de woning, is de lekkage aan bijvoorbeeld sanitair. Denk hierbij aan de lekkage aan badkranen, maar ook de lekkage aan de afvoer van een douche. Deze lekkage ontstaat vaak doordat er sprake is van slecht onderhoud of slechte montage. Soms zit een afvoer verstopt en stroomt de boel over, soms zijn is de kraan slecht opgehangen. Over het algemeen zijn deze problemen zelf te repareren en te voorkomen, maar soms heb je hiervoor een loodgieter nodig. Dat geldt zeker bij lekkages aan de CV-installatie.

Veel voorkomende lekkages aan de woning

Alles in en rond het dak kan een lekkage veroorzaken. Daarbij hebben we het over de panlatten, de nokvorsten, de schoorsteen en alles wat daar tussen in zit. Belangrijkste oorzaak is natuurlijk de regen, maar in sommige gevallen kan het ook door een slechte dampverwerking binnen de woning lekkage-achtige klachten geven. Om dit op te lossen kun je het beste een expert vragen, zoals een dakdekker of een timmerman.