Voordelen van een slimme thermostaat in huis

Vrijwel in ieder huishouden wordt jaarlijks dapper geprobeerd om het energieverbruik te verlagen, zodat de energierekening minder hoog uit zal vallen. Op wat tijdelijke oplossingen na valt dit echter vrijwel altijd tegen! Denk bijvoorbeeld aan het tijdelijk verlagen van de temperatuur in huis, het dragen van warmere kleding zodat de thermostaat langer uit kan blijven staan, enzovoorts. Heeft u echter al eens gedacht aan de overstap naar een slimme thermostaat in huis? Het is de trend die in de afgelopen jaren is ingezet en zich steeds verder lijkt te ontwikkelen.

Altijd en overal de thermostaat beheren Technician servicing heating boiler

Het voornaamste voordeel aan de slimme thermostaat is de mogelijkheid om uw thermostaat overal en altijd te kunnen beheren. Na de installatie van een slimme thermostaat door uw energieleverancier of een erkende loodgieter bij u in de buurt, kunt u deze via een app op uw mobiele telefoon beheren. U heeft via de app altijd en overal inzicht in het verbruik van uw thermostaat, in de huidige temperatuur, enzovoorts.

Tevens maakt de app het mogelijk om uw thermostaat op afstand te bedienen. Zo kunt u de thermostaat vanuit de auto in- en uitschakelen! Hiermee hoeft de thermostaat niet aan te blijven staan als u tijdelijk even weg bent. Daarbij kunt u de thermostaat via de app uitschakelen als u dat vanochtend bijvoorbeeld vergeten bent. Dit bespaart u veel energie op jaarbasis!