Tips van onze loodgieter tegen rioolverstopping

Helaas kan het de beste overkomen: een verstopping in het riool. Vaak treedt de verstopping op een plek op waar je er totaal niet goed bij kunt, op een moment dat het echt niet uit komt. Gelukkig kun je zelf ook nog wel het een en ander ondernemen om rioolverstoppingen tegen te gaan. We geven daarom enkele tips om die verstopping weer zo snel mogelijk weg te krijgen.

Ontstoppingsmiddelen

Er zijn tal van chemische middelen op de markt waarmee je kunt proberen om een verstopping te verhelpen. Vaak zijn dit middelen die ui twee componenten bestaan. Eerst moet je één van de twee middelen de afvoer in gieten, waarna het door de verstopping wordt tegengehouden. Vervolgens wordt het andere middel toegevoegd. De twee middelen reageren met elkaar, waardoor de verstopping hopelijk deels oplost en doorgespoeld kan worden. Let wel op dat u niet tal van middelen door elkaar gebruikt; deze middelen kunnen met elkaar reageren en ongewenste bijeffecten hebben.

En als het dan toch niet lukt?

Het kan voorkomen dat een verstopping niet meer door u zelf te verhelpen is. In dat geval is er lang niet altijd nood aan de man, want gelukkig zijn er nog loodgieters. Loodgieters doen vaak klussen met betrekking tot verstoppingen, maar zijn er ook om uw CV ketel te onderhouden en af te stellen, leidingen aan of om te leggen en gasinstallaties na te kijken. Kortom: loodgieters zijn veelzijdiger dan we vaak plachten te denken.