Plan de verbouwing van uw badkamer

Wanneer u er voor kiest om uw badkamer geheel te verbouwen, kunt u voor een bepaalde periode niet thuis douchen. Zorg daarom dat u een andere plek heeft waar u gedurende de verbouwing kunt douchen. Om de verbouwing niet onnodig lang te laten duren, is het verstandig om van tevoren het nodige te doen. Zo voorkomt u dat de verbouwing van uw badkamer lang duurt en ook nog eens veel prijziger is dan verwacht.

Voorwerk

Door vooraf te kijken wat er precies in uw nieuwe badkamer moet komen, weet u hoeveel geld u kwijt bent. Het is vervolgens verstandig om een schets te maken met wat u waar wilt hebben. Zo kunt u gelijk uitrekenen of het allemaal past en wat de uiteindelijke kosten voor de aanschaf van de sanitaire voorzieningen worden.

Materialen aanschaffen

Indien u al weet welke tegels er op uw muur komen en welke douche er in komt, kunt u deze alvast  aanschaffen. Doe dit echter alleen als u zekerheid hebt dat alles ook daadwerkelijk past. Als u de verbouwing niet zelf uit gaat voeren, kunnen de vakmannen direct aan de slag en duurt de verbouwing van uw badkamer niet langer dan gewenst.

Inspectie

Kijk bij de verbouwing van uw badkamer ook vooral verder dan de dingen die met het blote oog te zien zijn. Kijk bijvoorbeeld of er kalkvorming op de leidingen zichtbaar is en of de kranen nog goed werken. Als dit niet het geval is, doet u er goed aan om deze direct te vervangen. Dit zorgt ervoor dat u uw badkamer over een paar jaar niet nogmaals moet verbouwen.