Ojee, er is iets met de cv

Een warm huis, een warme douche… het is allemaal vanzelfsprekend tot het moment dat u merkt dat er problemen zijn en in bijna alle gevallen gaat het om een niet- of slecht functionerende CV-ketel.
Vooral in de winterperiode vragen deze problemen om directe actie want er niets vervelender dan een huis waarin het bijna net zo koud aanvoelt als buiten!

Wat kunt er u zelf aan doen?

  • Stroomt het water nog? Strenge vorst kan de leidingen doen bevriezen en zelfs scheuren. Bij dooi loopt u dan serieuze kans op wateroverlast. Sluit het liefst direct de hoofdkraan!
  • Controleer op een stroomstoring. Check de stoppen en de aardlekschakelaar.
  • Maken de radiatoren een borrelend geluid dan dient u die te ontluchten. Het is niet al te moeilijk maar verifieer daarna de waterdruk. De manometer op de ketel moet een waarde tussen de 1.0 en 2.0 aangeven. Zo niet, vul dan water bij om dit te verhelpen.
  • Zet de thermostaat een tandje hoger en luister of de ketel weer aanslaat.

Wat kan de vakman doen?

De CV-specialist begrijpt dat er snel iets moet gebeuren en zal zich zo snel mogelijk bij u melden om het probleem te verhelpen. Indien nodig zal hij u ook een voorstel voor periodiek onderhoud doen. Een ‘gezonde’ CV-ketel presteert beter, verbruikt ook minder en gaat zeker langer mee. Daarbij draagt een goed-werkende CV-installatie bij aan een schoner milieu.
U begrijpt inmiddels ook dat voorkomen beter is dan genezen. Maak er daarom direct werk van!